Бившият нидерландски национал Уесли Снайдер заяви, че изгонването на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед е обърнало ситуацията за Ерик тен Хаг при “червените дяволи”. Специалистът пристигна на “Олд Трафорд” през лятото на 2022 година и още в самото начало на своя престой ясно показа, че португалската легенда не се вписва в плановете му за отбора. Той често го оставяше на скамейката и постепенно отношенията се влошиха, а абсолютният крах настъпи, когато Роналдо даде пространно интервю дни преди Мондиал 2022 и впоследствие напусна.

“Искате ли да ви кажа къде сбърка Ерик тен Хаг. В деня, в който реши да влезе в конфликт с Кристиано Роналдо. В този момент той започна да губи авторитета си. Той си мислеше, че това ще му се отрази положително, но се получи точно обратното. Всички в съблекалнята се чудеха дали е добре с главата, за да прави такова нещо,” заяви бившият плеймейкър, който в продължение на години бе свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед, но така и не акостира на “Олд Трафорд”.

Бъдещето на Тен Хаг при “червените дяволи” е поставяно под все по-сериозна въпросителна след доста неубедителния сезон, който отбора играе. 20-кратните шампиони все пак се класираха на финал в ФА Къп, но там ще срещнат градския съперник Манчестър Сити. Те достигнаха крайната фаза на състезанието след изключителна драма на полуфинала с Ковънтри, когато загубиха преднина от три гола, за да спечелят след дузпи.

Уесли Снайдер бе много критичен и към поведението на бившия играч на Аякс Антони, който след победната дузпа на Расмус Хойлунд се обърна към играчите на Ковънтри с ръка долепена до ухото.

“Антони трябва да бъде много засрамен от това, което направи. Той трябваше веднага да напусне веднага терена, а не да прави това. Надявам се Манчестър Юнайтед да загуби с 5:0 на финала,” завърши тирадата си Снайдер.

Последвайте каналите ни в: