Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Хари Кейн е амбициран за успех над Арсенал в предстоящия реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. Първият мач в Лондон завърши 2:2, а ответната среща на “Алианц Арена” е в сряда вечер от 22:00 часа.

За нападателя сблъсъкът е по-специален заради миналото му в Тотнъм, който е може би най-големият враг на “топчиите”. “Дербитата с Арсенал винаги са били специални, но аз вече съм част от друг клуб и мисля само за това. Знам, че много фенове на Тотнъм ще наблюдават двубоя с надеждата Байерн да продължи и аз ще се опитам да помогна точно за това”, заяви Кейн.

Всяка среща с Арсенал обаче е още по-специална, защото като дете Хари Кейн е освободен от школата на Арсенал като безперспективен. Това определено го мотивира да се докаже:

“Мачовете ми срещу Арсенал винаги са били едни от най-добрите ми. Възможно е това да е така заради миналото, защото наистина оттам ме отпратиха. Вероятно винаги съм изпитвал нуждата да се докажа пред тях. По принцип желанието ми да се доказвам и да опровергавам другите винаги ще бъде част от моето ДНК.”

Английският национал има неприятни спомени от ШЛ, защото с “шпорите” той игра финал през 2019 година, но го загуби от Ливърпул. “Винаги когато стигнеш финал, но не успееш да го спечелиш, у теб остава едно огромно желание да стигнеш пак там и да направиш последната крачка към трофея”, увери голаджията.

И макар Кейн да се представя на ниво и бележи редовно, Байерн загуби битката за титлата в Бундеслигата. Независимо от това на него му харесва там: “Да играя в германското първенство е страхотно преживяване. Леверкузен обаче направи фантастичен сезон. Ето защо сега целта ни в шампионата е да завършим втори”.

“Към мен има определени очаквания от хората, че ще бъда на едно високо ниво. И това не включва само голове и асистенции, а и заради опита и ролята ми на лидер. Аз най-много от всички анализирам играта си и търся грешките.

Сега сме много близо до финала в Шампионската лига. Оптимисти сме и разполагаме с много футболисти, които са играли във важни мачове. Не е тайна, че всяка година целта на Байерн е да спечели ШЛ. Към този клуб винаги има очаквания спрямо отличията в Европа. През сезона досега се вижда, че играем по различен начин в ШЛ в сравнение с германското първенство.

Време е да вдигнем нивото. Време е аз и останалите футболисти да покажем какво можем. В тима вярваме, че сме в състояние да постигнем нещо голямо.

Необходимо е обаче и да се поучим от грешките ни в първия двубой срещу Арсенал. Представихме се добре в защита и създадохме проблеми на противника. Да се надяваме да сме по-добри във владението на топката и да натикаме Арсенал в неговата половина”, завърши Кейн.

Последвайте каналите ни в: