Отборите на Докса (Катокопия) и АЕЛ Лимасол, в които се състезават българите Димитър Велковски и Георги Минчев, направиха равенство 2:2 в мач от последния 38-и кръг на кипърската Първа дивизия. Това бе заключителната среща от Плейофа за оставане в шампионата на островната държава, а Велковски и неговият Докса завършиха на 12-о място, което означава, че тимът изпада в долната Втора дивизия. Минчев и АЕЛ от своя страна приключват кампанията на второ място в своя Плейоф и общо на осмо в Дивизията.

И двамата българи бяха титуляри в днешната среща, като останаха на терена до последния съдийски сигнал. Нито един от тях не успя да се разпише, но Велковски остави името си в мача с жълтия картон, който получи четвърт час след началото. Той приключва сезона с общо 31 шампионатни мача, в които успя да вкара 3 гола.

Минчев, който стартира кампанията в българския Локомотив (Пловдив) също имаше не малко изяви в новия си отбор и успя да се включи в 17 срещи, в които се разписа 7 пъти. Паметно ще остане участието му в миналия кръг срещу състава на Неа Саламис, когато избухна с хеттрик и бе основна фигура при победата с фамозното 5:4.

Иначе в самия мач между Докса и АЕЛ съперниците изиграха две противоположни полувремена. През първото не паднаха голове, а след почивката бяха вкарани четири попадения от четири различни футболисти.

Първи поведоха домакините от Катокопия, като се разписа Адил Наби в 55-ата минута, а в 64-ата Андреас Макрис от гостите изравни. Отборът на Докса трябва да съжалява, че не приключи кампанията с почетна победа, тъй като поведе в самия край на редовното време в 87-ата минута след като Никола Турич се разписа. В 6-ата минута на продължението обаче Василиос Папафотис вкара нов гол за гостите от Лимасол и оформи крайния резултат.

pic.twitter.com/kkBOTs7Kis

— AEL Limassol FC (@aelfc_official) April 29, 2024
Последвайте каналите ни в: