Старши треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти демонстрира типичното си спокойствие в навечерието на важен двубой. Във вторник вечер “белите” гостуват на Байерн (Мюнхен) в първи полуфинал от Шампионската лига. В предишният кръг испанците елиминираха носителя на трофея Манчестър Сити, като в дълги периоди бяха надигравани.

“Малцина очакваха да бъда на тази пресконференция”, коментира Анчелоти в баварската столица. Той е бивш треньор на Байерн, като точно там за първи път в кариерата си беше уволнен.

“Хората вече очакват да сме и на финала в Лондон, но това не ме притеснява. Имаме самочувствието да се изправим срещу съперник, който този сезон не се спрява толкова добре в Бундеслигата, но успя да се справи с Арсенал. Историята е от значение в Шампионската лига и това е в наша полза”, продължи наставникът.

“С Байерн си приличаме по това, че в момента и двата тима нямаме ясно изразена идентичност на терена. Можем да играем по различни начини. За двубоя сега не съм замислил нещо специално откъм тактика. Чуамени ще играе, но не знам на какъв пост. Милитао е здрав и също е на разположение. Нужно е да сме внимателни, да се защитаваме добре, да не допускаме контраатаки и да нападаме успешно. Когато си на полуфинал, трябва да си на ниво през цялото време.

Най-важната роля не е на треньора, а на самите футболисти. Има два типа наставници: такива, които не пипат нищо, както и такива, които налагат редица промени. Аз гледам да съм от първите. Играчите са тези, които са на терена. На тях можеш да им обясниш дадена тактика, да ги убедиш как да действат, но те са тези, от които зависи всичко. Работата на един наставник е да се фокусира върху това съставът му да разбере важността на отборната игра.

🏟️ #UCL 🏟️ pic.twitter.com/UXKu5nicuh

— Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸 (@realmadriden) April 29, 2024

Не изпитвам реваншизъм заради това, че бях уволнен от Байерн. Даже съм щастливец, че бях треньор тук. Имам фантастични спомени от тази година и половина”, завърши Анчелоти.

Последвайте каналите ни в: