Жирона победи Райо Валекано с 3:0 у дома в среща от 26-ия кръг на испанската Ла Лига.

Първото полувреме на срещата в Жирона не предложи много положения пред двете врати заради проливния дъжд над града.

През втората част обаче стана интересно. В 51-вата минута Столе Димитриевски спаси брилянтно удар на Виктор Циганков към долния десен ъгъл. Минута след това Циганков все пак даде аванс на Жирона, оползотворявайки асистенция на Мигел Гутиерес отляво.

В следващите минути домакините натиснаха. В 57-ата минута. Циганков подаде към Артьом Довбик, който стреля неточно. Четири минути след това гол на Кристиан Порту не бе зачетен, тъй като преди паса към него топката бе напуснала очертанията на терена.

Райо Валекано се събуди и в 72-рата минута Алваро Гарсия получи пас, разсякъл защитата на Жиорна и нанесе удар в средата на вратата, но Пауло Гацанига блесна със страхотно спасяване.

В 76-ата минута гостите от Мадрид останаха с човек по-малко, след като Пеп Шавария получи втори жълт и респективно червен картон.

В първата минута от добавеното време Жирона все пак отбеляза втори гол, с който си реши всичко. Савио направи изумителен самостоятелен пробив, навлезе в наказателното поле и с хубав удар покачи на 2:0 в полза на Жирона.

Четири минути по-късно каталунците реализираха и трето попадение. Савио отново демонстрира страхотния си дрибъл и с нов самостоятелен пробив от десния фланг навлезе навътре и от малък ъгъл оформи крайното 3:0.

Така каталунците записаха първа победа от три мача насам и успяха да изпреварят Барселона с две точки, като са на 6 зад лидера Реал (Мадрид). Райо Валекано е на 14-а позиция с 25.