Тотнъм разби у дома Нюкасъл с 4:1 в мач от 16-я кръг на английската Висшата лига и затвърди петата си позиция във временното класиране. Попаденията за домакините бяха дело на Дестини Удоджи, Хьон-Мин Сон от дузпа и Ричарлисон на два пъти, докато за гостите точен бе Жоелинтон в добавеното време.

В 26-а минута Тотнъм успя да открие резултата. Сон получи добра топка на фланга и успя да надвие Трипиър, след което центрира, а Дестини Удоджи успя да завърши на празна врата, за да изведе "шпорите" напред.

В 38-а минута Сон отново бе непокрит, а Трипиър пак не бе достатъчно добър в дефанзивен план, като изглеждаше объркан и бе лесно преодолян от корееца, преди Ричарлисон да завърши и да удвои аванса на "шпорите".

След почивката в 60-а минута Педро Поро центрира в наказателното поле и намери Ричарлисон, който овладя топката и я изстреля в долния десен ъгъл, правейки резултата 3:0. 

Пет минути преди края на редовното време Сон остана очи в очи с вратаря и успя да го преодолее, а Дубравка фаулира съперника и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана именно кореецът, който бе безапелационен и направи резултата 4:0.

В добавеното време "свраките" достигнаха до почетно попадение, след като Калъм Уилсън намери непокрития Жоелинтон в наказателното поле, а бразилецът оформи крайното 4:1.

След тази победа Тотнъм е на 5-о място с 30 точки, докато Нюкасъл остава на 7-а позиция с 26 пункта на сметката си.