Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини обяви "историческа" седмица за отбора си, като тимът може да елиминира Олимпик Марсилия на полуфиналите на Лига Европа в четвъртък. Тимът от Бергамо никога преди не е достигал до този етап на турнира, като е домакин на френския отбор в реванша, като първият двубой завърши 1:1 в Марсилия преди седмица.

"Дори и без финал това ще бъде невероятно година", каза Гасперини на пресконференцията си в сряда. Аталанта ще се изправи срещу Ювентус и във финала за Купата на Италия на 15 май, като е печелил трофея само веднъж - през далечната 1963 година.

Beautiful words from Gasperini on what it takes to bring a small club like Atalanta to the top 🖤💙

“You can’t put limits on yourself, one secret is to always aim a little bit higher. Ideas aren’t for sale. And this goes for everyone.

We’ve been able to prove that in a small… pic.twitter.com/mXVIiuVgVT

— Italian Football TV (@IFTVofficial) May 8, 2024

"Това е най-важният мач в кариерата ми, каза за реванша с Олимпик Марсилия бившият треньор на Дженоа, Палермо и Интер Милано. - Изключителното представяне, което направихме досега, може би ще оценено след няколко години. Но вече показахме, че дори за по-малък клуб без огромни финанси, но с идеи, добър мениджмънт и чувство за отговорност е възможно да направи отбор, който се бори за трофеи. Успяхме да пренапишем историята на Аталанта". 

Последвайте каналите ни в: