Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана доволен от успеха с 2:1 над Борнемут на 1/8-финала за "Карабао Къп". Този успех класира тима му в следващата фаза, а германецът смята, че това е единственото, което има значение.

"Това е топ, топ, топ мач за купата. Най-важното е, че победихме и се класирахме напред. Хубавото днес е, че не трябва да говоря за обстоятелствата, защото всички го видяха и усетиха. Беше наистина трудно, очевидно и за двата отбора. Първото полувреме можехме да вкараме повече голове, но не успяхме, а през второто полувреме разбрахме, че би било добра идея да вкараме повече голове, за да си гарантираме победата. Вкарахме втория си гол, страхотен гол, а след това се борихме изключително силно, имахме добри моменти. Но всичко опира до отношение. И двата отбора очевидно искаха победата. Всеки може да го очаква от домакинския отбор, но видях и моя тим колко много хъс показа и съм много щастлив от това. Това беше топ мач за купата при странни, странни обстоятелства“, заяви Клоп.

"Беше труден мач, Борнемут се справи наистина добре, имаха своите шансове. Но в живота и във футбола от време на време се нуждаеш от късмет и тази вечер със сигурност в един или два момента Борнемут можеше да завърши ситуациите малко по-добре. Тогава Дарвин показа своята класа и до голяма степен реши мача за нас с невероятния си гол. Имахме много по-добри положения през целия мач – пет, шест, седем – но това беше голът, от който се нуждаехме, той го направи. Сега се прибираме, чака ни дълго пътуване – така или иначе трябваше да го направим – но след класирането за следващия кръг, то ще е доста по-приятно“, допълни германецът.