Джоел Ембийд, който е звездата на Филаделфия 76-ърс в НБА, потвърди, че страда от парализа на Бел, която се изразява чрез парализа на лицеви нерви. Това стана след победата на тима му над Ню Йорк Никс в четвъртък в плейофите на НБА.

Joel Embiid has been treated for a mild case of Bell's palsy over the past week, per @wojespn

Wishing the best for Embiid. 🙏 pic.twitter.com/ZmRBuTgJlp

— Hoop Central (@TheHoopCentral) April 26, 2024

В пресата се появиха статии, че тежкото крило, високо 213 см и избран за най-полезен играч за 2023, се е подложил на лечение заради болестта.

"Лечението трябваше да започне ден или два преди мач с Маями", обясни 30-годишният баскетболист, който е роден в Камерун, като уточни, че в момента страда на моменти от мигрена и слабост на лицевите мускули, което води до парализа на лявото око и на устата.

"Да, много е притеснително", заяви Ембийд, който носеше тъмни очила при разговора си с медиите след мача. "Тази парализа, която обикновено изчезва в рамките на няколко седмици или месеци засяга лявата част на лицето ми", уточни играчът. "Трудно е, но не смятам да се предавам", каза още той.

Болестта, от която страда и чийто произход не познава според някои специалисти може да бъде от реакции, провокирани от вирусна инфекция.

Джоел Ембийд поведе Филаделфия към успеха над Никс със 125:114, като записа 50 точки - най-доброто му постижение в мач от плейофите. Тази победа позволи на 76-ърс да поведе в серията с 2:1 от четвъртфиналите на Източната конференция.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages