Белгийката Елизе Мертенс си осигури среща с водачката в световната ранглиста по тенис при дамите Ига Швьонтек във втория кръг на турнира на клей в зала в Щутгарт.

На старта на надпреварата Мертенс се наложи с 6:1, 4:6, 6:0 над германката Татяна Мария и ще има възможност да се изправи срещу шампионката от последните две изданиея Швьонтек.

Към втория кръг в Щутгарт продължава и китайката Цинвън Чжън. Финалистката от тазгодишното издание на Откритото първенство на Автралия се справи сравнително лесно с румънката Сорана Кърстя след 6:2, 6:3.

Следващата съперничка на петата в схемата Чжън ще бъде една измежду германката Лаура Зигемунд и украинката Марта Костюк.

Изненадата на деня поднесе младата чехкиня Линда Носкова, която елиминира осмата в схемата Йелена Остапенко от Латвия след 6:3, 6:1 за само 68 минути игра.

Носкова наниза впечатляващите осем аса в срещата и реализира пет пробива от пет възможности. В същото време Остапенко имаше девет шанса за пробив, но стигна само до един такъв, който бе в края на първия сет.

3rd top ten win 🙌

Linda Noskova plays some inspired tennis to defeat Ostapenko on her debut in Stuttgart!#PorscheTennis pic.twitter.com/DNwIILehzk

— wta (@WTA) April 16, 2024
Последвайте каналите ни в: