Синът на Любослав Пенев – Николас, е попаднал в полезрението на Ботев Пловдив. Младокът прави стабилен сезон с екипа на Хебър. 19-годишният флангови футболист записа 24 мача за пазарджиклии в елита, като вкара 4 гола и добави една асистенция на сметката си.

Николас действа по дясното крило, но е използван и на левия фланг от своя баща.

Както е известно, от Хебър тази зима Ботев привлече голмайстора Георги Николов и вратаря Матвей Игонен. Преди дни обаче младежкият национал получи изключително тежка контузия, която ще го извади за дълго от строя. Между двата клуба прехвърчаха искри заради забавено плащане от страна на “канарчетата” за трансфера.

Това обаче няма да промени нещата и Хебър би се разделил с втори нападател в посока стадион “Христо Ботев”, ако бъде платена съответната трансферна цена, твърди “Тема Спорт“. Николас има договор с пазарджиклии до лятото на 2026 година.

Освен интереса към сина на Любо Пенев – Николас, още двама футболисти от Първа лига са попаднали в радара на Ботев (Пловдив) за лятната селекция. Основен приоритет в нея ще е намиране на крило.

“Канарчетата” проявяват сериозен интерес и към Николай Златев от Черно море, както и Мирослав Маринов от Ботев (Враца).

За възможността Златев да облече жълто-черния екип се заговори още през зимата. За Маринов пък “канарчетата” ще се надяват врачани да изпаднат от елита, за да могат да платят по-малко пари за правата му.

Желанието на спортно-техническото ръководството на Ботев (Пд) е този път да се наблегна на селекция от родния пазар, но няма да липсва и поредната доза чуждестранни попълнения, твърди в днешния си брой “Тема спорт”.