Победата с 3:2 над Арда в заключителния кръг от редовния дял на първенството означаваше, че ЦСКА ще има тежко изпитание срещу Левски още при откриването на плейофите. Вечното дерби е и последният двубой за тима преди гостуването на Ботев Пд в полуфинал реванш за купата следващата сряда, 1 май.

Големият заряд на мач номер 1 у нас няма да позволи на Стамен Белчев да прави никакви сметки за срещата под тепетата и със сигурност той ще хвърли всичко най-добро срещу сините. Това обаче означава и, че наставникът ще рискува да не може да разполага с някой от футболистите си на “Колежа“, пише “Тема спорт”.

Цели петима играчи на ЦСКА висят с жълти картони. Това са единственият нападател в отбора Фернандо Каранга, Махмутович, Линдсет, Шакич и Вион. Всеки от тях ще бъде наказан при следващо официално предупреждение. Френският универсален футболист дори е застрашен да пропусне два мача, тъй като има 8 жълти картона от началото на сезона. Така евентуално официално предупреждение срещу Левски ще го извади и от гостуването на Лудогорец на 11-12 май.