Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг призна, че постоянните контузии в отбора му пречат за постигането на по-добри резултати. “Червените дяволи” са на 11 точки от четвъртото място във Висшата лига, след като са допуснали цели 40 гола. На всичко отгоре с “пресни” травми са Лисандро Мартинес и Виктор Линдельоф, които няма да играят около месец.

Сега тимът от “Олд Трафорд” се подготвя за гостуване на Челси в четвъртък вечер, което е среща от 31-вия кръг.

Ето акцентите от пресконференцията на Тен Хаг:

За мача срещу Челси
Битката в шампионата е много трудна. Силите са изравнени и от голямо значение е с кои футболисти разполагаш, и с кои - не. Когато имаш шанс с липсата на контузени, е възможно да направиш успешен сезон. Когато обаче е обратното, може да изкараш тежка кампания. Иначе Челси разполага с фантастични играчи, които играят хубав футбол и могат да победят всеки, както вече го показаха.

Равенството срещу Брентфорд
Достатъчно дълго съм във футбола за да знам причината. Някои от вас също би трябвали да разбират защо такива неща се случват. Понякога не играем добре. Ние обаче сме Манчестър Юн и трябва да печелим, а не да изпускаме успеха по този начин. Това беше най-голямото ми разочарование, но пък продължаваме напред.

Dates for your diary 📅

🔴 #MUFC
⚪ #MUWomen
⚫ #MUAcademy pic.twitter.com/bALVjG6dG1

— Manchester United (@ManUtd) April 3, 2024

Контузиите
Няма как да предотвратиш травмите, но не само при нас се случва. Стандартът в Премиър лийг и интензитетът са толкова високи, че натоварванията на футболистите са големи. Сити, Ливърпул и Нюкасъл имат същите проблеми. Имам идея защо се стига до толкова много мускулни контузии, но ще обсъдим това вътре в клуба. В момента обаче не ни остава кой знае колко време за тренировки, защото след мач правим възстановяване, след което е дошло време за следващия двубой.

Завръщащите се
Хубавото е, че днес Рафаел Варан подновява тренировки, а Хари Магуайър и Джони Еванс го направиха още във вторник. В атака и в халфовата линия сме ОК, но в защита сме ограничени откъм варианти.

Мейсън Маунт
Той е фантастичен състезател, но е важно да бъде здрав и във форма, защото вече мина през три контузии. Трябва да сме много внимателни със завръщането му на терена. Искаме да разчитаме на него, за да може да помогне по начина, по който го направи през миналия уикенд.

Последвайте каналите ни в: