Водачът в Серия "А" Интер посреща застрашения от изпадане Емполи в среща от 30-ия кръг. "Нерадзурите" ще се опитат да увеличат аванса си пред втория Милан на 14 точки, ако спечелят. Тимът на Симоне Индзаги има само една загуба от началото на сезона и не се очаква да срещне проблеми с гостите от Тоскана, които са в серия от три поредни загуби.

Последният двубой между двата отбора завърши с минимален успех на Интер - 1:0. Грандът от Милано обаче трябва да има едно наум, защото при предишното си домакинство на Емполи отстъпи с 0:1.

В предни позиции за Интер започват Лаутаро Мартинес и възстановеният от контузията си Маркюс Тюрам. На вратата застава Емилиано Аудеро, който замества получилия травма с националния отбор на Швейцария Ян Зомер. Тримата в защита за домакините са Бенжамен Павар, Франческо Ачерби и Алесандро Бастони, по фланговете ще играят Матео Дармиан и Федерико Димарко, а в средата на терена ще се разчита на Хенрих Мхитарян, Хакан Чалханоолу и Николо Барела.

Gli 1️⃣1️⃣⚫🔵 per #InterEmpoli 🔥
Forza ragazzi 💪

Powered by @play_eFootball
#ForzaInter pic.twitter.com/4oPZiU655r

— Inter (@Inter) April 1, 2024

Старши треньорът на Емполи Давиде Никола залага на Мбайе Нианг като централен нападател, а от втора позиция ще атакуват Шимон Журковски и Николо Камбиаги. Ветераните Матия Дестро и Франческо Капуто са сред резервите, а заради контузии мача на "Джузепе Меаца" пропускат Етрит Бериша, Ардиан Исмайли и Тайрън Ебуехи.

Alle 20.45 allo #StadioMeazza la sfida contro l’#Inter; ecco la formazione scelta da mister Nicola ⬇

EMPOLI: Caprile; Pezzella, Walukiewcz, Niang, Gyasi, Marin, Bereszynski, Zurkowski, Cambiaghi, Bastoni, Luperto pic.twitter.com/xTGHieeSBo

— Empoli Football Club Official (@EmpoliFC) April 1, 2024
Последвайте каналите ни в: