Наставникът на Милан Стефано Пиоли изрази задоволство от снощната победа с 2:1 в гостуването на Фиорентина, като не пропусна да похвали и звездата на тима Рафаел Леао, който блесна със страхотни гол и асистенция срещу “виолетовите”. Той обаче също така изрази съжаление, че “росонерите” изостават твърде много от лидера в Серия "А" Интер.

“Играхме добре, създадохме доста положения и мисля, че си заслужихме победата на място, на което винаги сме изпитвали трудности в миналото. Не е лесно да играеш след паузата, така че съм особено доволен от този успех. Намираме се в добра форма, но това продължава два-три месеца. Тимът се подобрява по отношение на солидността и всички са готови да помагат в защита. Ако го правим, то тогава по естествен път имаме качеството в атака да създаваме проблеми на всекиго. Наистина съжаляваме за класирането, защото не мисля, че дистанцията от 14 точки между нас и Интер е реална. Там се възползваха от ключов месец, в който ние имахче проблеми с контузии. Освен това загубихме две поредни домакинства срещу Ювентус и Удинезе, а покрай тях направихме равенства с Наполи и Лече. В тези четири мача Интер взе 12 точки и успешно поддържа тази преднина.

През този сезон сменихме поне дузина играчи, така че ни беше необходимо време да се опознаем. Трябваше да измисля как да извлека най-доброто от футболистите. Това е най-важното нещо в кариерата на един треньор. През настоящата кампания имаме повече качество с наличието на Кристиан Пулишич, Рубен Лофтъс-Чийк, Самуел Чуквуезе и Рафаел Леао, а също така и халфове като Исмаел Бенасер, Ясин Адли и Тижани Райндерс, които могат да подават топката. И все пак загубихме в други аспекти, така че трябва да се опитаме да компенсираме с фокус, саможертва и повече тичане, което ни липсваше в началото на сезона. Това, че Паоло Скарони е привързан към мен? Как да не бъдеш привързан към Милан. Топ клуб, който  те поставя в позиция да даваш най-доброто от себе си, а феновете са изключително ентусиазирани. Докато ръководството планира как да бъдем конкурентоспособни в Италия и Европа, останалите от нас трябва да се концентрираме върху настоящото и да гледаме мач за мач.

Никога не съм имал съмнение дали да остана в клуба, човек не си тръгва сам от Милан. Също така знам, че сме амбициозни. Все пак това е топ клуб, който винаги очаква да печели трофеи. Много съм щастлив в Милан, от думите на президента и от взаимоотношенията ми с всички в клуба, включително и със Златан Ибрахимович. Искам да приключим сезона силно. Леао? Ние го придружаваме в развитието на кариерата му. Той позволи това да се случи и имаше желание да се учи. Сега е на път да се превърне в голям шампион, което винаги сме очаквали от него. Виждам как той се справя много по-добре не само по отношение на неговите умения, но и в тренировките и мачовете. Разбира се, че Милан може да разчита на него също както Пари Сен Жермен разчита на Килиан Мбапе или всеки един отбор на качествата на индивидуалните си таланти. Леао може да играе по толкова много различни начини, като има не само сила, но и качество, така че разполага с всичко необходимо”, коментира Пиоли след снощния мач.

Последвайте каналите ни в: