Манчестър Сити е изправен пред едно от последните по-сериозни препятствия към нова титла на Англия. "Гражданите" гостуват на Брайтън с надеждата да наваксат изоставането си на Арсенал. Тимът на Пеп Гуардиола има четири точки по-малко от "артилеристите", но е изиграл два мача по-малко и ако ги спечели, ще се върне на върха.

Миналия сезон срещата в Брайтън завърши 1:1. "Чайките" правят нов добър сезон, но не толкова впечатляващ, колкото миналия. Те обаче няма много за какво да играят в оставащите им мачове, тъй като шансовете им да достигнат местата, даващи право на участие в евротурнирите са много малки. Те нямат победа в последните си четири мача, а в два от тях допуснаха загуби от другите претенденти за титлата Ливърпул и Арсенал.

TEAM NEWS! 🚨 Here's our starting XI to face @ManCity in the @PremierLeague. 👀📝

📲 https://t.co/S3j1TIedJv // #BHAFC 🔵⚪️ pic.twitter.com/fbS6ZACOin

— Brighton & Hove Albion (@OfficialBHAFC) April 25, 2024

Брайтън играе първи мач от 12 дни. В тима има промяна на вратата. Джейсън Стийл е титуляр за сметка на Барт Вербруген. Первис Еступинан е контузен и няма да играе до края на сезона. Той е заменен от Валентин Барко. Адам Лалана се завръща сред титулярите, а Симон Адингра е оставен на пейката.

Your City team to face Brighton! 🩵

XI | Ederson, Walker (C), Akanji, Ake, Gvardiol, Rodrigo, Kovacic, De Bruyne, Bernardo, Foden, Alvarez

SUBS | Ortega, Dias, Stones, Grealish, Doku, Gomez, Nunes, Bobb, Lewis#ManCity | @etihad pic.twitter.com/PJGsBKmbHv

— Manchester City (@ManCity) April 25, 2024

Гуардиола е направил три промени от състава, който отстрани Челси на полуфиналите на ФА Къп миналата събота. Едерсон се завръща на вратата на мястото на Ортега. Матео Ковачич и Йошко Гвардиол влизат на мястото на Джак Грийлиш и Джон Стоунс. Ерлинг Холанд пропуска мача поради контузия.

БРАЙТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ

БРАЙТЪН: Стийл, Велтман, Дънк, Ван Хеке, Барко, Грос, Балеба, Лалана, Модер, Уелбек, Педро

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Аканжи, Аке, Гвардиол, Родри, Ковачич, Де Бройне, Бернардо Силва, Фоудън, Алварес

Последвайте каналите ни в: