Севиля победи като гост Хетафе с 1:0 в мач от 30-тия кръг от испанската Ла Лига. В герой за андалусийци се превърна Серхио Рамос, който днес отпразнува тридесет и осмия си рожден си ден с попадение (5’), оказало се и единствено в мача.

Така Севиля се завърна към победите и се изкачи временно на 14-а позиция, даваща сравнително спокойствие.  Хетафе пък има само един успех в последните си шест мача и е на 11-о място.

3 - Only at the Coliseum, Ramón Sánchez-Pizjuán and Spotify Camp Nou has Sevilla FC's Sergio Ramos scored in three different away games in LaLiga. Favorites. pic.twitter.com/qQvjQKXljM

— OptaJose (@OptaJose) March 30, 2024

Още в 5-ата минута гостите откриха резултата. Оливер Торес центрира от корнер и Серхио Рамос бе най-съобразителен, като се разписа с десния крак за 0:1. Хетафе можеше да изравни 13 минути по-късно, когато Хесус Сантиаго стреля опасно, но шутът му бе спасен от Йорян Ниланд. В 32-рата минута Мейсън Грийнууд също бе близо до гола, но норвежкият страб на Севиля пак се намеси феноменално.

Седем минути по-късно Рамос стреля с глава, стражът на Хетафе Давид Сория успя да избие, а при добавката Исаак Ромеро от гостите бе много близо до това да удвои аванса на андалусийци, но от непосредствена близост нацели гредата. В края на първата част отново 38-годишният ветеран бе в центъра на събитията, като отбеляза с глава второ попадение, но то бе отменено заради засада.

🤍❤️ ¡VICTORIAAAAAAAA EN GETAFE! 💪💪

😍 ¡Volvemos a Sevilla con tres puntos importantísimos, sevillistas!#GetafeSevillaFC pic.twitter.com/mWwc2kxxgy

— Sevilla Fútbol Club (@SevillaFC) March 30, 2024

През втората част, която бе по-слаба, домакините опитваха да стигнат до равенството, но се затрудняваха да създават чисти положения. Така се стигна до удари на Мейсън Грийнууд и Хайме Мата, които обаче не намериха целта. Севиля пък се бранеше добре и почти не допускаше опасности пред вратата си. В самия край на срещата Хайме Мата от домакините успя да се разпише, но бе в засада и попадението бе отменено. В даденото дълго продължение на мача Луис Мийя от Хетафе имаше възможност да изравни, но ударът му бе спасен от Ниланд. В последните секунди на мача се стигна и до сериозно спречкване между двата отбора, но всичко се размина само с жълти картони.

Последвайте каналите ни в: