Мениджърът на Арсенал Микел Артета определи колегата си начело на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола като "най-добрия треньор в света" преди гостуването на "топчиите" на "гражданите" в неделя.

42-годишният Артета прекара почти три сезона като асистент на Гуардиола в Сити, преди да стане мениджър на "артилеристите" през 2019 година.

"Според мен той е най-добрият треньор в света. Страстта, която изпитва към играта, интелигентността, с която се справя с отбора и клуба, и това колко е взискателен", каза Артета.

"Той има невероятна работна етика, което е нещо, което хората не виждат зад кулисите. Успява да го прави за три различни клуба на най-високо, елитно ниво всеки един сезон и това е огромно качество", добави наставникът на "топчиите".

Специалистът заяви, че Букайо Сака, Габриел Мартинели и Габриел имат "шанс" да бъдат готови за гостуването на неговия отбор на Манчестър Сити в неделя. И тримата не играха за националните си отбори през международната пауза заради контузии.

"Има шанс. Те не са тренирали, но утре имаме още едно занимание, така че има вероятност да бъдат на разположение", сподели наставникът на официалната си пресконференция.