Наставникът на Порто Сержио Консейсао беше обвинен в отправяне на смъртни заплахи и опит за саморазправа на детски мач в Испания. През уикенда бившият национал на “мореплавателите” е присъствал на турнир за подрастващи в Картая (Уелва), което е до границата с Португалия. На финала на турнира се изправили тимовете на Севиля и Порто, като в състава на гостите бил един от синовете на Консейсао - Мойсес.

Според кмета на района Мануел Баросо след последния съдийски сигнал Сержио Консейсао бил нахлул на терена в опит да нападне рефера. “Един от служителите на стадиона ме извика, защото имало някакъв проблем - разказа Баросо. - Когато се появих, видях някакви мъже, които гонеха арбитъра. Затичах се, за да помогна на съдията. Когато реферът се опитваше да влезе в тунела, аз застанах между него и бягащите след него мъже. Един от тях даже успя да го удари. Единият от нападателите, с арогантен тон, се обърна към мен с думите: “Не знаеш с кого говориш”. Аз се представих като кмета на Картая им им обясних, че нямат право да нахлуват не терена. Те обаче започнаха да ме обиждат, а освен това ме дърпаха, но аз удържах до идването на полицията.”

След това някой разкрил на кмета, че един от хората срещу него е треньорът на мъжкия тим на Порто. “Попитах Консейсао дали не е го срам, че от ролята си наставник на толкова известен клуб демонстрира такова неуважение. Той обаче продължи да ме обижда и даже се закани да ме убие”, добави Баросо. После той е подал оплакване за отправените смъртни заплахи и за другите провинения на наставника.

Пред колегите от “А Бола” обаче, чрез своите адвокати, Сержио Консейсао твърди, че думите на кмета на отговарят на истина. В тази връзка вече е подаден сигнал за лъжесвидетелстване срещу въпросния Мануел Баросо, както и че той се е опитал да нападне сина на треньора.

Последвайте каналите ни в: