Лионел Меси и Луис Суарес се представиха изключително силно за Интер Маями при убедителния домакински успех с 5:0 на Орландо Сити в дербито на щата Флорида в МЛС. Двамата вкараха по два гола за победата, а Суарес направи и две асистенции.

Уругваецът откри резултата още в четвъртата минута, когато в наказателното поле засече подаване на Юлиан Гресел отдясно. Само седем минути по-късно Луис Суарес удвои аванса на Интер Маями след двойно подаване с Гресел.

В 28-ата минута авторът на първите два гола в мача беше изведен зад защитата на Орландо Сити и подаде на излизащия в чиста позиция Робърт Тейлър, който покачи на 3:0.

В 57-ата минута Меси откри головата си сметка в мача. Той беше точен при добавката на удар на Луис Суарес, който защитникът на гостите Пер Янсон изби в напречната греда. Пет минути след това Лео Меси се разписа с глава след центриране на уругваеца от отляво.

В 67-ата минута Луис Суарес беше заменен от Леонардо Кампана, докато бившите му съотборници в Барселона Лионел Меси, Серхио Бускетс и Жорди Алба играха цял мач.

Интер Маями временно е начело на Източната Конференция на МЛС със седем точки от три изиграни мача. Орландо Сити е 12-и в същата конференция със само една точка от две срещи.

На 8 март Меси, Суарес и съотборниците им гостуват на Нешвил в мач от Шампионската лига на КОНКАКАФ, а три дни по-късно приемат Монреал и българския национал Доминик Янков в среща от редовния сезон на МЛС. Бившият футболист на Лудогорец остана извън групата на канадския тим за днешната победа с 2:1 като гост на Далас.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !