Шампионът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) записа 6-а победа в шестия си мач под-ръководството на Мартин Стоев.

Бургазлии надиграха Марек Юнион Ивкони в Дупница с 3:0 (25:13, 25:19, 25:15) в 17-и кръг на ефбет Супер Волей.

Това бе 13-а победа на Нефтохимик в редовния сезон, като шампионът изпревари Левски и се изкачи на второто място във временното класиране с актив от 40 точки (13 победи, 4 загуби).

“Съжалявам, че играхме така срещу клуб , който ми е на сърцето. Радвам се само, че го няма синът ми в Марек (б.р. Ерик Стоев), защото иначе щеше да бъде по-трудно”, заяви Мартин Стоев.

“В центъра сме много силни. Имаме четирима състезатели много силни. Но имаме само 1 диагонал. Иван (б.р. Иван Раич) не е играл първия полусезон, но започна да се справя добре. Отборът ще се справя още по-добре. Аз не съм работил с тях те не са работили с мен. Работим заедно едва един месец”, добави наставникът на Нефтохимик.

“В днешният мач имаше разлика в класите на двата отбора. Но, има и такива мачове, които трябва да се изиграят. Показателно ще е, когато играем с отборите от първата шестица. Аз съм свързан с Левски Сиконко - не с този Левски. Трудно се играе срещу приятелите от Марек. Израснали сме заедно, играли сме заедно… Аз все още се надявам, че Марек може да остане в Дупница”, добави Мартин Стоев.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto