Бившата звезда на Челси и Реал Мадрид Еден Азар, сложи официално край на кариерата си на 32-годишна възраст. Белгиецът беше без отбор от лятото, когато договорът му с кралския клуб бе прекратен, след като изигра едва 76 мача във всички турнири за четири сезона в Реал, като вкара едва седем гола.

С "белите" Азар спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, Суперкупата на Европа, две титли от Ла Лига, една Купа на Краля и две Суперкупи на Испания. Най-добрият му период по отношение на спортната форма обаче и остава престоят му Челси, където отбеляза 110 гола в 352 мача, спечелвайки два пъти титлата в Премиър лийг, два пъти Лига Европа, веднъж ФА Къп и два пъти Купата на лигата.

С отбора на Лил, с който проби за големия футбол, Азар постигна дубъл през сезон 2010/11.

View this post on Instagram

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

„Трябва да се вслушаш в себе си и да кажеш „край“ в подходящия момент. След 16 години и повече от 700 изиграни мача, реших да сложа край на кариерата си като професионален футболист. Имах възможността да реализирам моята мечта, след като играх и се забавлявах по много терени по целия свят. По време на кариерата си имах щастието да се срещна страхотни мениджъри, треньори и съотборници. Благодаря на всички вас за тези прекрасни моменти. Ще ми лисвате. Искам да благодаря и на клубовете, за които съм играл – Лил, Челси и Реал Мадрид, както и на белгийската федерация за това, че бях селектиран за националния отбор.

Специални благодарности на семейството ми, на на моите приятели и съветници и на всички хора, които бяха близо до мен в добри и лоши моменти. Накрая искам да благодаря и на вас, феновете, които ме подкрепяхте през всички тези години и ме окуражаваха навсякъде, където играя. Сега е време да насладя на времето с любимите си хора и на нови преживявания. Ще се видим скоро извън терена, приятели!