Отборите на Севиля и Райо Валекано изиграха един от най-оспорваните мачове от 9-ия кръг на испанската Ла Лига и направиха равенство 2:2 в срещата на “Рамон Санчес Писхуан”. Мадридчани трябва да съжаляват, че не стигнаха до победата, защото поведоха с головете на Оскар Валентин (21') и Алваро Гарсия (26'), но през втората част попаденията на Джибрил Соу (50') и Юсеф Ен - Несири (90'+7') спасиха андалусийци от пораженеито

С равенството Райо вече е седми само с две четири точки по-малко от четвъртия Атлетик Билбао, докато севилци останаха в долната половина на таблицата в опасна близост до зоната на изпадащите.

Домакините могат да съжаляват, че не нанесоха ранен удар заради пропуските на Юсеф Ен - Несири в първия четвърт час. След това мадридчани изравниха темпото и неколкократно се озоваха в опасна близост пред вратата, пазена от Йорян Ниланд.

🔐@Dimitrievski1#SevillaFCRayo #LaLigaHighlights pic.twitter.com/KcFK8XXzx0

— Rayo Vallecano (@RayoVallecano) October 7, 2023

Така се стигна до средата на полувремето, когато Оскар Валентин овладя топката в наказателното поле на Севиля и стреля безпощадно в лявата страна на вратата.

😍⚡️#SevillaFCRayo #VamosRayo pic.twitter.com/LeZDOlvhNt

— Rayo Vallecano (@RayoVallecano) October 7, 2023

Само шест минути по-късно дойде и второто попадение. Алваро Гарсия бе най-съобразителен в пеналтерията и прехвърли брилянтно Ниланд, който изгледа безпомощно топката как влиза във вратата му.

⚡️ Comienza la segunda parte en el Ramón Sánchez-Pizjuán (0-2)#SevillaFCRayo #VamosRayo pic.twitter.com/RwMjXczi6t

— Rayo Vallecano (@RayoVallecano) October 7, 2023

Севиля опита да върне поне един гол до почивката, но Торес, Баде и Гудел не реализираха възможностите, които се разкриха пред тях. Андалусийци все пак успяха да нанесат психологически удар по Райо, като Джибрил Соу намали изоставането само пет минути след подновяването на играта.

¡𝕍𝕒𝕞𝕠𝕤, 𝕊𝔼𝕍𝕀𝕃𝕃𝔸! 💪 pic.twitter.com/nJ7XDLlkzX

— Sevilla Fútbol Club (@SevillaFC) October 7, 2023

После домакините натиснаха и Ен - Несири, Доди Лукебакио и Иван Ракитич пропуснаха изгодни положения. Така мачът отиваше към победа за гостите от Мадрид, но в 7-ата минута от добавеното време Юсеф Ен - Несири се извиси над всички в наказателното поле и взриви трибуните, засичайки топката с глава и пращайкия във вратата, за да оформи крайния резултат.

That 𝗹𝗮𝘀𝘁 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲 feeling 👀 pic.twitter.com/EBCcZnQLVm

— Sevilla FC (@SevillaFC_ENG) October 7, 2023

По този начин Райо Валекано записа пети пореден мач, в който не загуби. Андалусийци от своя страна започнаха да преодоляват лошия старт на сезона и загубиха само веднъж и то срещу Барселона в последните си пет срещи. Истинският тест за момчетата на Хосе Луис Мендилибар ще дойде непосредствено след паузата за националните отбори, когато ще посрещнат у дома носителя на Купата на краля - Реал Мадрид.

Final del partido. #SevillaFCRayo pic.twitter.com/TuF38dOmBO

— Sevilla Fútbol Club (@SevillaFC) October 7, 2023