Вили Орбан няма да играе за РБ Лайпциг в следващите около 10 месеца заради контузия в коляното, потвърдиха от германския клуб във вторник. 

Капитанът на "червените бикове" получи травмата по време на равенството 1:1 на националния отбор на Унгария с Чехия в европейска квалификация, играна в миналата неделя. Халфът Дани Олмо няма да бъде на разположение на Лайпциг за "няколко двубоя", защото и той е с контузия в коляното. 

+++ Personal-Update (1/2) +++

Unser Kapitän Willi #Orban hat sich beim EM-Qualifikationsspiel gegen Tschechien eine Verletzung am rechten Knie zugezogen. Der Abwehrspieler fällt ca. zehn Wochen aus. pic.twitter.com/USZZmyfKkf

— RB Leipzig (@RBLeipzig) September 12, 2023

"Испанецът няма да участва в тренировките през тази седмица и вероятно ще пропусне следващите ни няколко мача", се казва в съобщението на Лайпциг. Олмо е с травма след категоричния успех на Испания със 7:1 срещу Грузия в квалификационна среща за Евро 2024, играна миналия петък. Полузащитникът е под въпрос за първия мач на РБ Лайпциг от груповата фаза на Шампионската лига срещу Йънг Бойс на 19 септември.

БТА