Футболните фенове, които искат да присъстват на мачовете на Евро 2024 в Германия, ще трябва да платят за билети от 30 до 2000 евро. Европейската футболна централа УЕФА обяви цените на пропуските днес, по-малко от месец преди официално да започне първата фаза на продажбите на 3 октомври.

Общо 2,2 милиона билета са налични за феновете на турнира от 14 юни до юли 2024-та. Мачовете ще се играят в десет германски града с участието на 24 отбора и общо ще има 51 двубоя. В първия етап на продажбата ще бъдат пуснати 1,2 милиона билета, а втората фаза ще бъде след тегленето на жребия на 2 декември в Хамбург.

УЕФА съобщи, че 270 хиляди билета от първа категория за 30 евро ще бъдат продадени за мачовете от груповата фаза. Единственото изключение е за откриването на турнира в Мюнхен, където най-евтиният пропуск струва 50 евро.

След това цените се повишават за фазата на директните елиминации, като най-евтините билети за финала в Берлин са с цена от 95 евро. Най-скъпите пропуски за четирите категории са 200 евро за груповата фаза и 2000 евро за премиум билетите на финала.