УЕФА може да премести финала в Шампионската лига, твърди "Дейли Мейл". По принцип дубоят за трофея в най-важния клубен турнир в Европа трябва да се проведе в Истанбул на стадион "Ататюрк" на 10 юни. Във футболната централа обаче се притесняват от евентуални протести в южната ни съседка след изборите за нов президент и това може да наложи преместване на финала.

По принцип в УЕФА не желаят отново да отнемат домакинството на Истанбул, след като вече два пъти се наложи подобно нещо през 2020 и 2021 година заради пандемията от Ковид-19. От друга страна обаче във футболната централа поставят на първо място сигурността на феновете, а ако тя не може да бъде гарантирана, ще се наложи отново финалът да бъде преместен на друго място.

Източници на "Дейли Мейл" твърдят, че от УЕФА са направили неформално запитване към футболната федерация на Португалия относно възможността да поеме домакинството на финала, ако се наложи. Иберийците вече бяха в подобна роля през 2020 и 2021 година, когато приеха финалите в турнира по време на Ковид-19, съответно в Лисабон и Порто.

В момента в ситуацията в Турция е доста напрегната. Кандидатът на опозицията Кемал Кълъчдароглу води с 5% на настоящия президент Реджеп Ердоган в последните социологически проучвания преди вота в неделя. Това почти сигурно означава, че двамата ще бъдат един срещу друг на втория тур, който ще се проведе на 28 май. Не е изключено след него да станем свидетели на масови протести, особено ако Ердоган падне от власт, което е напълно възможно да се случи.

Финалът в Шампионската лига пък е насрочен за две седмици по-късно и това сериозно притеснява шефовете на УЕФА. Те ще следят ситуацията изкъсо, макар за момента от футболната централа да са категорични, че на този етап не планират преместване на финала.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe