Три дни по-рано е приключил ремонтът на платното за Пловдив при 20-ти километър на АМ "Тракия". Движението по отсечката бе пуснато преди минути, с което се улеснява пътуването през предстоящите почивни дни.

 

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Пътноподдържащото дружество "Автомагистрали" ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може ремонтните дейности да завършат колкото се може по-бързо и да не се затруднява движението в активния летен сезон, пише АПИ.


На виадукта при 20-ти км, с дължина 400 м, са извършени ремонтно-възстановителни дейности по връхната конструкция - пътна плоча и греди. Съоръжението е с нова хидроизолация, асфалтова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова шумяща маркировка. Ремонтът на долното строене на виадукта ще продължи, без това да пречи на трафика, допълват от пътната агенция.

Ремонтът на съоръженията при 13-ти км, с дължина 254 м, и при 15-ти км - 322 м, завършва в началото на следващата седмица. За улеснение на движението, в петък и в събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно ще са две за София и една за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, пише в съобщението.