Забраняват движението на автомобили на територията на цялата Морската градина във Варна. Решението беше взето в местната община, след като 5-годишно дете загина преди два дни, прегазено на паркинг в парка.

Само на метри от мястото, където загина Радослава, има знак, който ограничава единствено спирането и паркирането в парка. Предстои той да бъде заменен с такъв, който забранява влизането с автомобили по алеите.

Хората, които от години се бориха за ограничаването на автомобилите в парка, като Кръстьо Кръстев, приеха решението с одобрение.

„Аз съжалявам, че трябваше до такава трагедия да се стигне, за да вземат правилното решение от община Варна. Паркът е за разходка, паркът е за отдих… Паркът не е да се движат автомобили в него. Както казах, паркинг в парка е недопустимо”, коментира Кръстев.

В комисията по безопасност на движението решиха също общинските полицаи да получат по-големи правомощия – те ще могат да санкционират нарушителите, които пренебрегнат новите забранителни знаци. Предстои да се уточни за кого ще има изключение.

След като веднъж вече подобна забрана падна в съда, се очаква отново да има атаки.