В навечерието на новогодишните празници Glas.BG Ви срещнa с някои от най-големите таланти на юношеския футбол в България. Един от участниците в поредицата от интервюта бе офанзивния футболист от школата на Левски Ивайло Христов. Роденият през 2002 година юношески национал, който е капитан на Левски U17, наскоро подписа първия си професионален договор със "синия" клуб.

 - С какво ще запомниш изминалата 2018 година? Кой бе най-щастливият ти момент и кой най-лошият?
 - Най-лошият момент за 2018 година бе когато претърпях операция на коляното. Бях извън терените доста дълго време, това е най-неприятното нещо за един футболист. Най-щастливият момент бе когато се преборих с контузията и започнах да играя отново.

 - Левски завърши полусезона в U17 на третата позиция на едва три точки от лидера Ботев. Има ли сили отборът да се пребори за първото място и кой е основният ви конкурент за титлата?
 - Имаме сили да стигнем до титлата. Основните ни конкуренти са Ботев Пловдив и Септември, които са пред нас в класирането. Може би имат повече постоянство от нас, но ако подобрим някои неща в играта си ще стигнем до първото място.

 - Кой е мачът на есенния полусезон, който ще остане в съзнанието ти?
 - Ще запомня мача с Лудогорец в Разград, който спечелихме с 3:2. Направихме едно посредствено първо полувреме, при което мачът беше равен. През втората част успяхме да покажем качествата си и стигнахме до победата.

 - Спомена Ботев, именно срещу "канарчетата" се изправихте във финала за Купата през пролетта на 2018 година. Какво си спомняш от този мач и как премина той през твоя поглед?
 - В този финал се завърнах в игра след контузията и не мисля, че бях в оптимална форма. Започнах финала от скамейката, след което на полувремето се появих в игра. Направихме някои ключови грешки през втората част, заради което изпуснахме купата.

 - Кога премина в Левски и на какъв пост играеш?
 - Преминах в Левски през 2014 година. Преди това играх в Славия доста дълго време. Минал съм през доста постове, но най-удобно се чувствам на крилото или като офанзивен халф.

 - Наскоро подписа първия си професионален договор с Левски. Бързо ли преминаха преговорите и това ли бе детската ти мечта?
 - Да, преговорите преминаха доста бързо. От съвсем малък ходих по мачове на Левски и винаги съм мечтал да съм свързан с клуба. Договорът е хубаво нещо, но това не значи, че съм изпълнил мечтата си, защото искам да се наложа в първия отбор.

 - Какви са целите и мечтите ти с Левски?
 - Мечтата ми е да стана шампион с Левски. След това бих искал да играя в някой голям европейски отбор. Но всичко става стъпка по стъпка.

 - Доста големи таланти преминаха през школата на "сините", но след това не успяха да се наложат в мъжкия отбор, защо според теб се получава така?
 - Левски е един голям отбор. Неговите цели винаги са високи и това води до привличането на доста класни футболисти, с които един юноша трудно би се преборил за място. Въпреки това, през годините имаше някои футболисти, които успяха да излезнат от школата и отидоха да играят в чужбина.

 - Какво си пожелаваш за новата 2019 година? 
 - За 2019 година си пожелавам най-вече да съм жив и здрав. Всички около мен да са живи и здрави и разбира се - да станем шампиони.

 - В навечерието на новата година какво ще пожелаеш на читателите на Glas.Bg за 2019 година?
 - Пожелавам на всички читатели на Glas.Bg да са живи и здрави. Всичко друго в живота може да се постигне.

По темата

Мартин Петков пред Glas.Bg: Най-доброто за мен е подписът с Левски, следя със съжаление ситуацията в Локо София
Интервю: Мартин Петков пред Glas.Bg: Най-доброто за мен е подписът с Левски, следя със съжаление ситуацията в Локо София
Иво Казаков пред Glas.Bg: Ботев е най-силният отбор в U17, дължим много от успехите си на Иван Гешев
Интервю: Иво Казаков пред Glas.Bg: Ботев е най-силният отбор в U17, дължим много от успехите си на Иван Гешев
Краси Панчев пред Glas.Bg: Славия се отличава с налагането на юноши в първия отбор, не ни достигна късмет на евроквалификациите
Интервю: Краси Панчев пред Glas.Bg: Славия се отличава с налагането на юноши в първия отбор, не ни достигна късмет на евроквалификациите
Стоян Иванов пред Glas.Bg: Когато играеш с по-големи се подобряваш по-бързо, в Берое има много добри футболисти
Интервю: Стоян Иванов пред Glas.Bg: Когато играеш с по-големи се подобряваш по-бързо, в Берое има много добри футболисти
Алекс Луканов пред Glas.Bg: Трябва да сме по-напред в класирането, Лудогорец има една от най-добрите бази на Балканите
Интервю: Алекс Луканов пред Glas.Bg: Трябва да сме по-напред в класирането, Лудогорец има една от най-добрите бази на Балканите
Християн Петров пред Glas.Bg: За мъжкия отбор трябва да си подготвен във всеки компонент, ЦСКА разполага с много добра база
Интервю: Християн Петров пред Glas.Bg: За мъжкия отбор трябва да си подготвен във всеки компонент, ЦСКА разполага с много добра база
Мартин Тодоров пред Glas.Bg: Мачът с Ботев беше различен, мечтая за професионален договор със Септември
Интервю! Мартин Тодоров пред Glas.Bg: Мачът с Ботев беше различен, мечтая за професионален договор със Септември