В навечерието на коледните и новогодишни празници Glas.BG ще Ви срещне с някои от най-големите таланти на юношеския футбол в България. Поредицата от интервюта продължаваме с офанзивния футболист от школата на Берое - Стоян Иванов. Роденият през 2001 година нападател е един от най-впечатляващите футболисти в школата на "заралии", а от известно време е част и от мъжкия тим на старозагорци.

 - Берое завърши на шесто място есенния полусезон в U19, но е едва на девет точки от първата позиция. Има ли сили тимът за нещо повече през втория дял от шампионата и кой бе най-силният мач за "заралии" през първия полусезон?
 - Имаме хубав отбор с добри момчета и се разбираме помежду си. Имаме потенциал и заслужаваме да сме на по-предно място в класирането, но това можем да постигнем с още по-здрава работа, колектив и постоянство срещу всеки отбор. За мен най-силният ни мач беше срещу Левски, в който победихме с 2:1 и играхме красив и качествен футбол.

 - Не за първи път играеш с година по-големи от теб, това помага ли ти по-бързо за развитието като футболист и как оценяш базата и условията в школата на Берое?
 - Да, почти винаги съм играл при година по-големи от мен и това помага доста, защото в юношеските години дори година разлика оказва влияние. Това ти помага да действаш по-бързо и съответно да се подобряваш. Условията за работа в школата са много добри за страната и се работи добре, изграждат се както футболни, така и чисто човешки качества, които ще ни трябват за напред в живота.

 - През годината множество пъти бе с мъжкия тим на Берое, а понякога дори попадаше и в групата за определени мачове. Какво означава за теб това да тренираш с батковците и виждаш ли се един ден сред тях?
 - За мен, като момче на 17 години, което мечтае за големия футбол, това да се уча от професионалисти е от голямо значение, да се докосвам до начина им на работа. В отбора на Берое има много добри футболисти с голям опит на позицията на която играя, от които само мога да се уча, работейки здраво. Надявам се един ден да успея и аз да бъда професионалист на високо ниво и да съм конкурентноспособен на такива футболисти.

 - Надяваш ли се един ден да подпишеш професионален договор с Берое?
 - Да, надявам се да подпиша професионален договор в най-скоро време, но това зависи от мен и представянето ми. С всеки изминал ден трябва да се трудя повече и да не се отклонявам от целта и пътя си, защото нищо хубаво в живота не идва даром.

 - Силните ти изяви няма как да са останали незабелязани от останалите водещи клубове в България, получавал ли си предложения от други тимове?
 - Да, особено напоследък получих доста обаждания от други клубове, които желаят да ме привлекат. Но на този етап не желая да разкривам повече подробности.

 - На какъв пост играеш точно и играл ли си на други позиции през годините?
 - Любимата ми позиция е тази зад нападателя. През годините съм играл и на други постове, като дефанзивен и външен халф, нападател, но все пак любимата ми позиция си остава зад нападателя. Там имам възможността да давам извеждащи пасове, да стрелям и в същото време да помагам на съотборниците зад мен. 

 - Как се запали по футбола?
 - Запалих се по футбола от моя брат, който тренираше футбол и всеки ден с часове играехме заедно. Дори е имало дни, в които не сме се прибирали. От тези ранни години до днес футболът се превърна във всичко за мен.

 - Какво си пожелаваш за новата 2019 година?
 - За новата година си пожелавам да съм здрав, да имам късмет и да постигна поставените си цели. Да надграждам над тях и всички около мен да са добре.

 - А какво ще пожелаеш на читателите на Glas.BG за коледните и новогодишни празници?
 - Пожелавам на всички да са здрави, щастливи и успешни във всичко, което правят.

По темата

Мартин Петков пред Glas.Bg: Най-доброто за мен е подписът с Левски, следя със съжаление ситуацията в Локо София
Интервю: Мартин Петков пред Glas.Bg: Най-доброто за мен е подписът с Левски, следя със съжаление ситуацията в Локо София
Иво Казаков пред Glas.Bg: Ботев е най-силният отбор в U17, дължим много от успехите си на Иван Гешев
Интервю: Иво Казаков пред Glas.Bg: Ботев е най-силният отбор в U17, дължим много от успехите си на Иван Гешев
Краси Панчев пред Glas.Bg: Славия се отличава с налагането на юноши в първия отбор, не ни достигна късмет на евроквалификациите
Интервю: Краси Панчев пред Glas.Bg: Славия се отличава с налагането на юноши в първия отбор, не ни достигна късмет на евроквалификациите
Алекс Луканов пред Glas.Bg: Трябва да сме по-напред в класирането, Лудогорец има една от най-добрите бази на Балканите
Интервю: Алекс Луканов пред Glas.Bg: Трябва да сме по-напред в класирането, Лудогорец има една от най-добрите бази на Балканите
Ивайло Христов пред Glas.Bg: Високите цели в Левски налагат привличането на класни футболисти, ключови грешки ни лишиха от Купата срещу Ботев
Интервю: Ивайло Христов пред Glas.Bg: Високите цели в Левски налагат привличането на класни футболисти, ключови грешки ни лишиха от Купата срещу Ботев
Християн Петров пред Glas.Bg: За мъжкия отбор трябва да си подготвен във всеки компонент, ЦСКА разполага с много добра база
Интервю: Християн Петров пред Glas.Bg: За мъжкия отбор трябва да си подготвен във всеки компонент, ЦСКА разполага с много добра база
Мартин Тодоров пред Glas.Bg: Мачът с Ботев беше различен, мечтая за професионален договор със Септември
Интервю! Мартин Тодоров пред Glas.Bg: Мачът с Ботев беше различен, мечтая за професионален договор със Септември