В навечерието на коледните и новогодишни празници Glas.BG  Ви срещна с някои от най-големите таланти на юношеския футбол в България. В поредицата от интервюта ви представихме защитника от школата на Лудогорец Алекс Луканов. Роденият през 2002 година централен бранител е част и от юношеския национален отбор на България до 17 години.

 - Лудогорец завърши есенния полусезон в U17 на шестото място. Реално ли е това класиране и за кой мач съжаляваш най-много?
 - Определено това класиране не е реално. Убеден съм, че можем много повече и да сме по-напред в класирането. Най-много съжалявам за домакинския мач с Витоша, в който не успяхме да вземем три точки.

 - В последните години доста треньори бяха начело на набор 2002 на Лудогорец. Тази честа смяна дава ли някакво отражение върху представянето ви?
 - Наистина в последните години доста треньори ни водиха. Всеки от тях има различен подход и поглед върху играта. Плюсът от това е, че от всеки треньор съм научил много полезни съвети.

 - В последния кръг изиграхте добър мач срещу Ботев Пловдив, но въпреки това допуснахте минимална загуба. Как се разви мачът през твоя поглед?
 - Изправихме се срещу един доста добър отбор, който е първи в класирането и показва една добра игра. Излезнахме доста мотивирани в двубоя и дадохме всичко от себе си, играхме на едно доста добро ниво. Но направихме една грешка, при която допуснахме елементарен гол, който трябваше да предотвратим. Показахме характер и продължихме да се борим, но нямахме късмета да отбележим гол.

 - Как премина в Лудогорец и в кои други отбори си играл?
 - Аз съм родом от Смолян и играх за по-големите в местната школа. Забелязаха ме от Лудогорец, обадиха се на баща ми и му казаха, че са ме харесали. След това ни поканиха в Разград да видим условията, които наистина са прекрасни. На нас ни хареса и така се преместихме там. Преди да отида в Лудогорец, бях на два турнира с отбора на Ботев Пловдив, като там играх като крило. Но когато отидох в Лудогорец прецениха, че моят пост е централен защитник и от четири години играя на тази позиция.

 - През есента се изиграха евроквалификациите и ти бе част от състава на България U17, но не успяхме да преодолеем груповата фаза. Какво не ни достигна, за да продължим напред?
 - Определено късметът не ни достигна. В първите два мача получихме решаващи попадения в последните минути и това не ни достигна да продължим напред.

 - Лудогорец разполага с една от най-модерните бази в България. Разкажи малко за условията на "зелената" база и кое теб лично те впечатли най-много в Лудогорец?
 - Да, в Лудогорец базата е прекрасна. Бил съм на повечето терени в България, такива условия като тези в Разград не съм виждал. Базата е перфектна, може би една от най-добрите на Балканите.

 - Какво си пожелаваш за новата 2019 година?
 - Пожелавам си да съм най-вече здрав, щастие и да имам успехи във футбола.

 - А какво ще пожелаеш на читателите на Glas.Bg за настъпващата нова година?
 - Пожелавам на всички да са здрави, много щастие и успехи да ги следват през новата година. 

По темата

Мартин Петков пред Glas.Bg: Най-доброто за мен е подписът с Левски, следя със съжаление ситуацията в Локо София
Интервю: Мартин Петков пред Glas.Bg: Най-доброто за мен е подписът с Левски, следя със съжаление ситуацията в Локо София
Иво Казаков пред Glas.Bg: Ботев е най-силният отбор в U17, дължим много от успехите си на Иван Гешев
Интервю: Иво Казаков пред Glas.Bg: Ботев е най-силният отбор в U17, дължим много от успехите си на Иван Гешев
Краси Панчев пред Glas.Bg: Славия се отличава с налагането на юноши в първия отбор, не ни достигна късмет на евроквалификациите
Интервю: Краси Панчев пред Glas.Bg: Славия се отличава с налагането на юноши в първия отбор, не ни достигна късмет на евроквалификациите
Стоян Иванов пред Glas.Bg: Когато играеш с по-големи се подобряваш по-бързо, в Берое има много добри футболисти
Интервю: Стоян Иванов пред Glas.Bg: Когато играеш с по-големи се подобряваш по-бързо, в Берое има много добри футболисти
Ивайло Христов пред Glas.Bg: Високите цели в Левски налагат привличането на класни футболисти, ключови грешки ни лишиха от Купата срещу Ботев
Интервю: Ивайло Христов пред Glas.Bg: Високите цели в Левски налагат привличането на класни футболисти, ключови грешки ни лишиха от Купата срещу Ботев
Християн Петров пред Glas.Bg: За мъжкия отбор трябва да си подготвен във всеки компонент, ЦСКА разполага с много добра база
Интервю: Християн Петров пред Glas.Bg: За мъжкия отбор трябва да си подготвен във всеки компонент, ЦСКА разполага с много добра база
Мартин Тодоров пред Glas.Bg: Мачът с Ботев беше различен, мечтая за професионален договор със Септември
Интервю! Мартин Тодоров пред Glas.Bg: Мачът с Ботев беше различен, мечтая за професионален договор със Септември