Пари Сен Жермен посреща Льо Авър в среща от 31-ия кръг на Лига 1. Победа днес ще означава трета поредна титла за парижани, които имат аванс от 11 точки пред втория в класирането Монако.

В средата на седмицата ПСЖ разгроми Лориен с 4:1, но празненствата се отложиха заради победата на Монако над Лил. Тимът на Луис Енрике не познава вкуса на загубата в 25 поредни мача в Лига 1. За първи и единствен път до момента "принцовете" отстъпиха на Лион през септември.

ПСЖ ще има възможност да си отмъсти на Лион във финала за Купата на Франция на 25 май, но по-голямата цел на отбора е Шампионската лига, където само след няколко дни предстои първата среща от полуфиналите срещу Борусия (Дортмунд).

Льо Авър допусна поражения в 4 от последните си 5 мача в Лига 1 и се намира на 16-о място в класирането, като с зъби и нокти ще се бори за оцеляването си.

🗒️ Le 𝐗𝐈 𝐝𝐞 𝐝𝐞́𝐩𝐚𝐫𝐭 de nos Parisiens ! 🔴🔵

🔜 #PSGHAC pic.twitter.com/xUuYkFGAqS

— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) April 27, 2024

Голямата звезда на домакините Килиан Мбапе е сред резервите, а в предни позиции започват Усман Дембеле, Рандал Коло Муани и Брадли Баркола. Марко Асенсио ще действа в средата на терена заедно с Витиня и Уарен Заир-Емери. На вратата застава ветеранът Кейлор Навас, а Джанлуиджи Донарума изобщо не е в групата за мача. В защитата Луис Енрике е гласувал доверие на Ашраф Хакими, Маркиньос, Данило и Лукас Бералдо.

Le Onze présenté par le HAC et IKI Assurances 👀

⌛️🔜 #PSGHAC pic.twitter.com/zzSUYX3qab

— Havre Athletic Club ⚽️ (@HAC_Foot) April 27, 2024

За Льо Авър двамата нападатели са Андре Аю и Емануел Саби. В халфовата линия на гостите ще играят Жосуе Казимир, Усама Таргалин и Абдулай Туре. Защитната линия е съставена от петима футболисти, а под рамката е Артур Десма. На пейката остават Ясин Кешта и Далер Кузяев.

Последвайте каналите ни в: