Треньорът на Рома - Даниеле Де Роси, коментира отпадането на “вълците” от полуфиналите на Лига Европа. Италианците записаха равенство 2:2 срещу тима на Байер (Леверкузен) в реванша, но след загуба с 0:2 в първия мач, те напуснаха турнира с общ резултат 2:4.

“Беше героично представяне, но Леверкузен е наистина силен отбор. Мислs, че представянето ни и в двата мача е добро, нямахме достатъчно удари към вратата и понякога това може да направи разликата, но момчетата бяха невероятни. Само преди два дни дадохме всичко от себе си до последната секунда срещу Ювентус, отново тази вечер трябваше да настояваме с невероятно физическо и психическо натоварване. Когато успееш да върнеш резултата от 0:2 и се доближиш до чудото, знаейки, че никой никога не ги е побеждавал този сезон, боли да ни видиш да допускаме такъв гол. Боли. Научавам нещо във всеки мач, това е ново преживяване за мен, аз тъкмо започнах в Серия “Б” преди година. Мисля, че само четирима или петима треньори на Рома са играли на европейски полуфинал, така че се гордея с това. Работата ми не е ограничена до 90 минути, тя е да анализирам защо не стигнахме до финала и според мен това е така, защото срещнахме отбор, който беше по-силен”, каза Де Роси.

🟡🔴 Daniele De Rossi: “Just one year ago, I got sacked by an Italian club in second division. Now I can be proud of my team”.

“We did great, we left our life on the pitch, it really hurts... but I’m learning every day here. Just congrats to Bayer Leverkusen”. pic.twitter.com/CczeyTdpS8

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) May 9, 2024
Последвайте каналите ни в: