Волфсбург надделя драматично с 2:1 в гостуването си на Фрайбург в мач от 31-ия кръг на Бундеслигата. Домакините взеха преднина в края на първата част след автогол на Себастаин Борнау (42’), но гостите постигнаха пълен обрат с попадения на Максимилиан Арнолд (82’) и Максенс Лакроа (90’). Фрайбург завърши с човек по-малко след червения картон на Килиан Силдилия в 64-ата минута, а Роланд Шалай пък изпусна дузпа малко преди играчите на Волфсбург да завършат своя обрат.

Момчетата на Кристиан Щрайх нацелиха гредата още в шестата минута чрез Михаел Грегорич, но кълбото разтресе напречния стълб. Те излязоха напред няколко минути преди края на първата част, когато бърза атака изведе Рицу Доан в добра позиция, той опита да подаде на свой съотборник, но топката се отклони в крака на Себастиан Борнау и влетя в мрежата за 1:0. Футболистите на Фрайбург останаха с човек по-малко в 64-ата минута, когато Силдилия направи много необмислено нарушение и бе изгонен с директен червен картон. Максимилиан Арнолд възстанови равенството след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар от над 25 метра, който не остави никакви шансове на вратаря.

Домакините можеха да стигнат до нова преднина в 87-ата минута след нарушения на вратаря Кун Кастеелс, което доведе до дузпа. Зад топката застана Роланд Шалай, но пропусна. Така се стигна до 90-ата минута, когато Максенс Лакроа изстреля топката от много сериозно разстояние, но изключително точно в горния ляв ъгъл и осъществи пълен обрат в полза на Волфсбург. Това е пореден удар по амбициите на Фрайбург да стигне до европейските турнири, като те са седми, но вече на пет точки от Айнтрахт. “Вълците” пък са 12-и в класирането.

Последвайте каналите ни в: