Ал-Насър победи драматично с 3:2 като гост борещия се оцеляване отбор на Ал-Ахдуд и така отложи с няколко дни празненствата на лидера Ал-Хилал, който в събота има нужда само от точка в домакинството си срещу последния Ал-Хазем, за да спечели титлата за 19-и път. Всичко вървеше добре за отбора на Ал-Насър, който водеше с два гола на почивката след попадения на Марсело Брозович и Кристиано Роналдо. През втората част обаче домакините изравниха в рамките на 10 минути и при този резултат Ал-Хилал щеше да бъде шампион още тази вечер. Все пак втори гол на Брозович, дошъл в добавеното време, донесе изстраданата победа на "жълтите".

Гостите поведоха още в седмата минута, когато защитата на Ал-Ахдуд лошо изчисти едно центриране отляво, Ал-Хасан се пребори за топката и я върна около границата на наказателното поле към Брозович, който стреля много технично за 0:1. Осем минути по-късно Кристиано Роналдо удвои, след като засече пред голлинията подаване на Ал-Хасан, който отново отне топката в наказателното поле след грешка на бранител на домакините. До почивката Садио Мане пропусна добра възможност да вкара трети гол за Ал-Насър, а Роналдо и сенегалецът имаха по една претенция за дузпа, които не бяха уважени.

Ronaldo 🐐 pic.twitter.com/13IypHbzAk

— AlNassr FC (@AlNassrFC_EN) May 9, 2024

В 47-ата минута Мане засече хубаво от въздуха центриране на Брозович, но топката срещна гредата.

Така, малко неочаквано, в 60-ата минута домакините намалиха след удар на Хасан Ал-Хабиб от границата на наказателното поле. Ситуацията бе прегледана от ВАР за евентуално нарушение в наказателното поле, но след забавяне от няколко минути попадението бе зачетено.

Десет минути по-късно резултатът бе изравнен. Лапорт сгреши грубо в наказателното поле, от което се възползва Сейвиър Годуин, който прати топката под напречната греда.

В 82-рата минута Роналдо получи жълт картон заради поредната невъздържана реакция по адрес на главния съдия, а малко след това домакините дори можеха да стигнат до пълен обрат, но Давид Оспина се намеси блестящо след удар на Коладо.

В първата минута на добавеното време Ал-Насър се добра до победата, след като Марсело Брозович се разписа за втори път. Удар на Роналдо в глава срещна напречната греда, след което отбраната на домакините не успя да изчисти топката и хърватинът я прати във вратата.

Последвайте каналите ни в: