Вердер (Бремен) победи убедително Аугсбург с 3:0 като гост в мач от 31-вия кръг от Бундеслигата. Всички попадения за победителите паднаха през втората част, като точни бяха Романо Шмид (52’), Марвин Дукш (61’) и Оливие Деман (90’).

Това бе втора поредна победа за “бременските музиканти”, които на практика могат да бъдат напълно спокойни, че ще са далеч дори и от зоната за бараж за оцеляване. Аугсбург пък записа първа загуба вкъщи след пет поредни мача без такава като домакин, и пропусна да се доближи до топ 6.

⏱️ 90.+5 Min

ABPFIFF!!! Verdient gewinnen wir das Duell gegen den FC Augsburg. Lasst euch feiern, Jungs! 💚

⚽️ 0:3 #FCASVW #Werder pic.twitter.com/JH8C8i9bmN

— SV Werder Bremen (@werderbremen) April 27, 2024

Първото полувреме не предложи много чисти положения, като и двата тима имаха по едно отменено попадение. Първо гол за Аугсбург в 8-ата минута не бе зачетен заради нарушение на Рубен Варгас срещу вратаря на Вердер Михаел Цетерер. Попадение на Марко Фридъл в 37-ата минута пък бе отменено заради засада.

Втората част обаче изцяло принадлежеше на “бременските музиканти”. Те успяха да открият резултата в 52-рата минута , когато Марвин Дукш центрира от пряк свободен удар и Романо Шмид от въздуха не остави никакви шансове на Фин Дамен - 0:1 за Вердер. Седем минути по-късно гостите окончателно си гарантираха успеха. Патрик Пфайфер от домакините фаулира Феликс Агу в наказателнто си поле и реферът Тобиас Уелц посочи бялата точка. Асистиралият за първото попадение Дукш изпълни  дузпата и удвои аванса на Вердер - 0:2. Домакините така и не успяха да реагират адекватно и вместо това получиха още едно попадение в последната минута, когато меко центриране на Митчел Вайзер намери резервата Оливие Деман, който с глава оформи крайното 0:3.

Последвайте каналите ни в: