Манчестър Юнайтед отново се провали, завършвайки 1:1 с предпоследния Бърнли на "Олд Трафорд" в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига.

Домакините откриха резултата след гол на Антъни в 79-ата минута, но отборът на Венсан Компани успя да изравни в 87-ата минута с точно изпълнена дузпа от Зеки Амдуни, а до нея се стигна след намесата на ВАР.

След провала Манчестър Юнайтед е шести с 54 точки и няма шанс да играе в Шампионската лига през следващия сезон. Бърнли пък събра 24 точки на предпоследната позиция и запази шансовете си за оставане във Висшата лига.

Издънката на "червените дяволи" зарадва Нюкасъл, който обърна у дома опашкаря Шефилд Юнайтед и го разби с 5:1, за да официализира изпадането му в Чемпиъншип. До края на сезона остават три кръга, а "остриетата" нямат и теоретични шансове да се спасят от изпадане. 

В други срещи от съботния следобед Фулъм и Кристъл Палас завършиха 1:1 в лондонски сблъсък, а Уулвърхемптън надви застрашения от изпадане Лутън с 2:1 и го остави в опасната зона.