Лийдс допусна тежка загуба с 0:4 при визитата си на Куинс Парк Рейнджърс в двубой от 45-ия кръг на Чемпиъншип и намали шансовете си за директна промоция във Висшата лига, където пък след тази среща официално се завърна Лестър. "Лисиците" вече не могат да изместени от едно от първите две места в Чемпиъншип, след като имат 94 точки от 44 мача и им остават още два.

Българският национал Илия Груев-младши започна титуляр за гостите и бе заменен в 88-ата минута от Глен Камара. Още в 8-ата минута КПР поведе, след като Илиас Шаир премина покрай Груев и прати топката във вратата на Лийдс с шут от границата на наказателното поле за 1:0. 

Лукас Андерсън увеличи аванса на домакините в 23-ата минута, след като бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и прати топката в левия ъгъл на вратата, пазена от Илан Мелие.

В началото на втората част Жоржиньо Рютер стреля с глава, но неточно и топката премина покрай вратата. В 51-ата минута Рютер пропусна много добра възможност да намали пасива на Лийдс. 

След центриране от корнер Линдън Дайкс прати топката в мрежата на Мелие за 3:0 в 73-ата минута, а в 86-ата минута Лийдс допусна трети гол от статично положение. При центриране на Шаир от свободен удар Сам Фийлд засече с глава топката за крайното 4:0.

След загубата Лийдс остава втори в класирането с 90 точки, но третият Ипсуич има само точка пасив и два мача по-малко. За Лийдс остава само домакинство на Саутхемптън на 4 май. Момчетата на Даниел Фарке вече зависят изцяло от резултатите на Ипсуич. Директна промоция за Висшата лига печелят само първите два отбора, а тези от 3-о до 6-о място играят плейофи. 

Със спечелените три точки пък КПР събра 53 пункта и си гарантира оставането в Чемпиъншип и през следващия сезон.