Много тънка засада, отсъдена в 85-тата минута, лиши Ботев Пловдив от много важни три точки в борбата за седмото място, което дава право на участие в бараж за Европа. Канарчетата се изправиха днес срещу прекия си и най-голям конкурент за тази позция ЦСКА 1948 като срещата завърши 0:0. По този начин и двата тима останаха с равен брой точки във временното класиране.

Двубоят започна по най-неприятния начин и за двата отбора. Тежък сблъсък в средата на терена още във 2-ата минута доведе до спиране на играта за близо три минути. Джеймс Ето’о и Антонио Вутов си сблъскаха главите във въздуха, а след това останаха да лежат на тревата. В крайна сметка главата на халфа на домакините бе превързана и той се завърна в игра, но положението на Вутов се оказа по-тежко и той бе изнесен на носилка. Малко след това мястото му на терена бе заето от тийнеджъра Марто Бойчев.

В 12-ата минута зрителите видяха и първия точен удар в мача и той бе към вратата на Ботев. Изстрелът на Сердюк обаче не затрудни Ханкич. В ответната атака Дилан Мертенс постави на изпитание стража на гостите, но и той се справи. Постепенно “канарчетата” взеха инициативата и в средата на първата част Константинос Балоянис и Николай Минков не успяха да намерят свои съотборници в наказателното поле на гостите след хубави пробиви по двата фланга. В 32-ата минута Емануел Уме получи чудесен пас в наказателното поле, напредна, но шутира покрай вратата. 120 секунди по-късно пред Кристиан Нвачукву се откри още по-добър шанс и само рикошетът в крака на Теодор Иванов попречи на 18-годишния нигериец да открие резултата.

Гостите пропуснаха да поведат в добавеното време на първата част. Шут на Ради Кирилов от наказателното поле бе блокиран от Николай Минков, но капитанът на ЦСКА 1948 опита втори удар, като този път бе разочарован от вратаря Ханкич.

Второто полувреме започна с по-активна игра на домакините, чиито атаки обаче не успяваха да завършат с опасни удари. Точно след час игра Талис пробва да изненада от фал Ханкич, който обаче внимаваше и боксира. В 63-ата минута Йонас Там засече с глава топката след центриране от ъглов удар, но не уцели вратата на “червените”. Минута по-късно Николай Минков шутира към долния десен ъгъл на вратата. Вратарят Петър Маринов плонжира и закачи топката с върха на пръстите си, но реферът Георги Гинчев отсъди аут и ядоса скамейката на “канарчетата”.

Ботев Пд имаше нов шанс за гол в 74-ата минута, когато Укаки центрира ниско отдясно в наказателното поле, където Мартин Секулич бе притиснат майсторски от Теодор Инванов и не успя да стреля. Минута след това удар на Дилан Мертенс бе спасен от Петър Маринов, а секунди по-късно Джеймс Ето’о стреля неточно.

В 82-рата минута Балоянис стигна до аутлинията, но след подаването му Мартин Секулич не намери очертанията на вратата. В 85-ата минута Ботев поведе, а в прегръдките на своите съотборници попадна намиращият се в отлична форма Дилан Мертенс. След центриране от корнер Ивайло Видев успя да нанесе удар с глава, при който топката се отби в страничната греда. Защитата на гостите не се ориентира добре в ситуацията и от близка дистанция Мертенс опъна мрежата.

За съжаление на домакините след намесата на ВАР попадението беше отменено заради много тънка засада на Мертенс.