Треньорът на ПСЖ Луис Енрике обяви преди полуфинала-реванш с Борусия (Дортмунд) от Шампионската лига, че отборът му няма да се стреми конкретно към успех с два гола разлика, а като цяло към победа. Парижани изостават след загубата с 0:1 в Дортмунд. 

"Знаем какъв мач ни очаква. Резултатът зависи и от поведението на съперника. Нашият манталитет е да не се влияем от резултата, а да бъдем по-добри от противника. Целта не е да спечелим с два гола, а просто да победим. Способни сме да вкараме два гола за три минути, но също така е възможно да страдаме. Така че трябва да бъдем концентрирани не само в атака, но и в защита", каза Луис Енрике.

"Няма да има значение, ако допуснем гол, защото ако вкараме две бързи попадения, опонентът ще трябва да реагира. Дали Гонсало Рамош ще е титуляр? Както можете да се досетите, имам задълбочени анализи и познания. Всеки нападател си има специфични характеристики и може да бъде използван като изненадващо оръжие. Имам пълно доверие на всички мои играчи, така че всеки може да започне мача", продължи треньорът на ПСЖ.

"Как Килиан Мбапе би могъл да има повече голови възможности - като помага в защита. Ние имаме една обща цел и затова се опитваме да изнесем топката от задни позиции, за да може тя да стигне по най-добрия начин до нападателите. Като отбор можем да изискваме и от тях да се бранят. Малко топки достигат до нашата защита. Ние сме един отбор и всеки футболист е инструмент. Както нападателите трябва да помагат в защита, така и бранителите да изнасят топката напред. Работя всеки ден върху нашата тактиката. Аз се опитвам да приложа тази идея, а от играчите зависи да я изпълнят. Те трябва да участват в този процес и засега го правят по изключителен начин. Задачата на треньора пък е да генерира увереност сред своите футболисти", подчерта Луис Енрике.