Куинс Парк Рейнджърс сложи прът в колелата на Лийдс по пътя към завръщането в Премиър лийг. Лондончани забиха звучен шамар на йоркширци, побеждавайки ги с 4:0 в домакинството си от 45-ия кръг на Чемпиъншип. Българският национал Илия Груев бе титуляр за гостите на "Лофтъс Роуд" и прекара88 минути на терена, преди да бъде заменен от Глен Камара.

Още от самото начало мачът тръгна зле за Лийдс, който получи ранен гол. Илиас Хаир откри резултата в 8-ата минута с изстрел по земя извън наказателното поле.

След това домакините бързо удвоиха преднината си. В 22-рата минута Лукас Андерсен се освободи в пеналта и прати топката неспасяемо в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

Линдън Дайкс направи резултата класически в 73-ата, засичайки с глава центриране от корнер.

Сам Фийлд пък довърши съперника с четвърти гол в 86-ата минута, разписвайки се също с глава, но след центриране от фаул.

Въпреки загубата Лийд временно остава на 2-рото място във временното класиране, което дава право на директна промоция, с актив от 90 точки. Тимът от Йоркшир обаче има 2 мача повече от 3-тия Ипсуич, който изостава само на точка. За КПР пък победата бе важна в битката за оцеляване, като с този успех лондончани излязоха на 16-ото място с 53 точки и на практика си гарантираха оставането.

Последвайте каналите ни в: