Отборът на Реал Мадрид може да направи една от последните си крачки към шампионската титла в Ла Лига, ако надвие тима на Реал Сосиедад тази вечер в среща от 33-тия кръг на шампионата. Миналата седмица “лос бланкос” спечелиха вечното дерби с Барселона и дръпнаха с 11 точки пред каталунците, като евентуален нов успех ще направи преднината още по-сериозна.

“Белият балет” обаче със сигурност няма да бърза с гарантирането на шампионатния триумф, който е повече от ясен, ако не се случи някакъв сериозен катаклизъм в до края. Възпитаниците на Карло Анчелоти тепърва има да мислят за 1/2-финалните битки в Шампионската лига, които предстоят в следващите две седмици и ще имат нужда да запазят сили за тях.

Semi-finals ✅#UCL pic.twitter.com/lhFBmp3M2X

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) April 18, 2024

Съперникът от Сосиедад от своя страна трябва да гони задължително трите точки. Коравият баски тим няма да може да повтори успеха си от миналата година и да участва отново в Шампионската лига, тъй като пет кръга преди края разликата спрямо топ 4 вече е прекалено голяма, но ще трябва да се направят последни усилия, за бъдат спечелени визите за Лига Европа. Прекият конкурент за шестото място Бетис диша във врата на Реал и издънка срещу очертаващите се шампиони ще бъде в полза на съперника от Андалусия.

🧐 ¿Cuál será el resultado de hoy?#RealSociedadRealMadrid | #WeareReal pic.twitter.com/P8qGlmU5Jj

— Real Sociedad Fútbol (@RealSociedad) April 26, 2024

Старши треньорът на домакините Иманол Алгусаил тръгва към амбициозната задача да открадне точки от именития си съперник със схема от четирима защитници, още толкова футболисти в халфовата линия и двама централни нападатели. Под рамката на вратата е Алекс Ремиро, пред него непосредствено трябва да действат Робен Льо Норман и Игор Субелдия, двете половини на терена свързват Субименди и Мерино, а с атаката са се заели Кубо и Оярсабал.

📋 ¡La 𝗔𝗟𝗜𝗡𝗘𝗔𝗖𝗜𝗢́𝗡 de la Real 🆚 @RealMadrid!#RealSociedadRealMadrid | #WeareReal pic.twitter.com/IbI3Ll2Gky

— Real Sociedad Fútbol (@RealSociedad) April 26, 2024

При мадридчани до последно бе под въпрос участието на Белингам и Родриго, като в последния момент стана ясно, че те ще бъдат в групата за мача. Героят от "Ел Класико" обаче започва мача от пейката, което не пречи Карло Анчелоти да стартира вечерта с топ стартов състав. Милитао, Начо и Карвахал трябва да заблестят в отбрана, Модрич да даде от неуморимата си сила в халфовата линия, а в атака Хоселу и Диас да пречупят амбициозния съперник.

📋✅ ¡Nuestro 𝗫𝗜 inicial!
🆚 @RealSociedad@UnicajaBanco | #RealSociedadRealMadrid pic.twitter.com/2AZmzNsvTh

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) April 26, 2024

Кой от двата съперника ще се приближи към целта си, остава да разберем от мача, който започва в 22:00 часа българско време и развитието му ще бъде следено на Sportal.bg.

🙌 ¡HOY JUGAMOS! 🙌
🆚 @RealSociedad
⏰ 21:00 CEST
️🏟️ Reale Arena
#️⃣ #RealSociedadRealMadrid
👉 @HP pic.twitter.com/9ZkZeZYtjz

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) April 26, 2024
Последвайте каналите ни в: