Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира вероятността да бъде наследен на поста от настоящия треньор на Фейенорд Арне Слод. Нидерландецът призна, че води преговори с "мърсисайдци", а другото име, с което се спекулира е Рубен Аморим.

"Не съм чел нищо, но вече знам, че Арне е казал нещо. Не участвам в процеса по избиране на нов треньор. Много бих искал, ако бъде избран, да приеме позицията с ентусиазъм. Харесвам стила на отбора му. Чувам за него, че е добър човек и добър треньор", коментира Клоп.

"Как бих описал позицията? Това е най-добрата работа на света. Най-добрият клуб в света. Фантастични хора. Много интересна работа. Не съм аз този, който оценява кой идва, но Арне Слот ми се струва добре“, добави германският специалист, който си тръгва от "Анфийлд" след края на настоящия сезон.

Ливърпул почти загуби шансове за титлата във Висшата лига, след като загуби мърсисайдското дерби от Евертън с 0:2. Юрген Клоп коментира, че никога не е бил толкова разочарован, колкото след мача с "карамелите". 

"Не си спомням някога да съм бил толкова разочарован и огорчен, колкото след мача с Евертън. Обвинявам себе си на 100%, защото не бяхме в настроение. Загубихме почти всички решителни битки", каза Клоп.

"Почти сигурен съм, че Арсенал и Манчестър Сити вече гледат на борбата като на състезание с два коня. Но аз не съм в настроение да вдигам бялото знаме. Момчетата са невероятни футболисти и моята работа е да създам ситуация, в която те да могат да бъдат най-добрата версия на себе си, а точно в това се провалих. Не видях нито една версия на това в мача с Евертън“, добави германецът.