Финалите на отборния турнир по тенис за жени "Били Джийн Кинг Къп" ще се проведат в продължение на девет дни, като груповата фаза ще бъде заменена от елиминации, съобщиха организаторите от Международната федерация по тенис (ITF).

Турнирът ще започне в Севиля (Испания) на 12 ноември и ще завърши на 20 ноември, като последните два дни от състезанието ще съвпаднат с първите два дни от финалите за Купа "Дейвис", които се провеждат в Малага, се казва в изявление на ITF.

"Финалите се провеждат една седмица по-късно през сезона в сравнение с предишни години поради удължения календар на WTA", се казва в изявление на ITF.

"Това също е вълнуващ начин за феновете да се насладят на състезанията както за мъже, така и за жени като пътуват между два града, да се разгледат напълно региона на Андалусия", добави президентът на ITF Дейвид Хагърти.

Турнирът, който преди включваше 12 национални отбора разделени в четири групи, сега ще има осем отбора в първия кръг на елиминациите, като четирите поставени отбора ще се класират директно за четвъртфиналите.

"Графикът и форматът за финалите на "Били Джийн Кинг Къп" през 2024 година бяха договорени след консултация с играчи, капитани и Съвета на играчите на WTA", добави Хагърти.

Последвайте каналите ни в: