Борислав Крачанов изведе волейболистките на Марица до десета поредна шампионска титла и трета под негово ръководство. Два дни по-късно той беше уволнен от поста, макар и с благодарности от клубното ръководство.

29-годишният специалист гостува в "Марица Подкаст" преди да научи, че вече е сменен.

"Идеята на моето присъствие беше именно това, млад екип и момичета от школата да формират перспективен отбор, който да дава кадри и за националните гарнитури", коментира своя период в Марица Крачанов.

Не е съгласен с мнението, че нивото на българското първенство се повишава.

"Създаде се илюзия че има конкуренция. Само ние да намалим броя на личните грешки и разликата става огромна", гласи оценката на треньора за конкуренцията на пловдивския тим, който разгроми във финала ЦСКА.

"Не може да се търси високо ниво в първенството при положение, че отборите използват момичета младша възраст", разсъждава Крачанов.

Според него трябва да се завишат и критериите за „млади и перспективни“. Смята, че това важи само за състезателки до 17-18 години. Играч на 23-24 трябва вече не само да е натрупал опит, но да може и да носи по-големи отговорности, убеден е младият специалист. С Марица той натрупа опит и в Шампионската лига, макар пловдивчанки да се оказаха далеч от класата на европейските си съпернички. В тях обаче много от младите момичета в състава натрупаха безценен опит.

"Мачовете от Шампионската лига бяха полезни. Разбира се, кофти е да те бият на 10 и да си задаваш въпроса „Какво става“, откровен е Крачанов.

След напускането на Марица той ще може да се концентрира в ролята си на селекционер на националния отбор за момичета под 19 години. На тима му предстой домакинско Европейско първенство това лято в София.

"Целта е поне шесто място което ни дава квота за световното първенство, но ще преследваме и медали", настроен е оптимистично обещаващият специалист.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto