Наставникът на Байер (Леверкузен) Чаби Алонсо заяви, че празненствата след гарантирането на първата титла на Германия в историята на клуба няма да попречат на отбора да е на ниво срещу Уест Хам. Утре “аспирините” гостуват в Лондон в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа след победа с 2:0 в първия мач.

На днешната си пресконференция мениджърът на “чуковете” Дейвид Мойс изрази надежда, че съперниците му са изпили прекалено много бири, но Алонсо го опроверга. “Изпихме по няколко, но не прекалено много. Имаме контрол. Със сигурност, това беше момент, на който да се насладим. В неделя знаехме, че имаме шанс да триумфираме. Поради тази причина оставихме един ден, за да се насладим на успеха. От вторник обаче мислите ни бяха насочени към Уест Хам. Сега ни чака Лига Европа и имаме възможност да направим сезона още по-прекрасен”, сподели испанеца.

Xabi Alonso: Bundesliga celebrations will not affect Leverkusen against West Ham https://t.co/Oa2g1Ks7e6

— Football Mad ⭐️ (@FootballMadUK) April 17, 2024

“Отдадеността, начинът, по който тренирахме, ми дават причини да вярвам, че ще играем добре утре. Очакват ни големи предизвикателства. Уест Хам има добри играчи, наскоро победи Фрайбург. Трябва да покажем най-доброто, на което сме способни. Не мисля, че подходът ни ще бъде различен от този, с който достигнахме до четвъртфиналите”, допълни той.

Последвайте каналите ни в: