Борусия (Дортмунд) посреща Атлетико Мадрид в реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Испанският тим има минимален аванс, след като спечели първия двубой с 2:1.

На "Сивитас Метрополитано" съставът на Диего Симеоне направи много силно първо полувреме и вкара два гола, но след почивката ролите се размениха и Борусия доминираше. "Жълто-черните" върнаха едно попадение и дори можеха да изравнят, но на два пъти гредите им попречиха.

Борусия за последно прескочи четвъртфиналите на Шампионската лига през сезон 2012/13, когато стигна до финала на "Уембли", но загуби от Байерн (Мюнхен). От началото на настоящата кампания в турнира тимът на Един Терзич няма загуба у дома. През уикенда дортмундци надвиха с 2:1 Борусия (Мьонхенгладбах) и заемат пето място в Бундеслигата, с равни точки с четвъртия РБ Лайпциг.

Атлетико е в серия от три поредни победи във всички състезания. Последната от тях беше постигната срещу Жирона и с нея "дюшекчиите" се утвърдиха на четвъртата позиция в Ла Лига. Испанският гранд е амбициран да намери място в голямата четворка на Шампионската лига за първи път от 2017 година.

Джейдън Санчо не игра срещу Борусия (М), но днес се завръща в титулярния състав. Карим Адейеми и Никлас Фюлкруг допълват офанзивното трио на домакините, а голмайсторът от двубоя в Мадрид Себастиан Алер не успя да се възстанови навреме и изобщо не е в групата. В средата на терена ще си партнират капитанът Емре Джан и Марсел Забитцер, а малко пред тях ще действа Юлиан Брант, който е предпочетен пред Феликс Нмеча. На вратата е Грегор Кобел, а защитната четворка отново оформят Юлиан Риерсон, Матс Хумелс, Нико Шлотербек и Ян Маатсен.

⭐️ Mit dieser Startelf gehen wir rein in die Mission Halbfinale! Hier regiert der BVB! 🔛#BVBAtleti pic.twitter.com/jqgJf49kgt

— Borussia Dortmund (@BVB) April 16, 2024
Последвайте каналите ни в: