Бившият президент на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес отрече всички обвинения в корупция и плащане не незаконни комисионни, информира авторитетното издание “Марка”. Рубиалес е обвинен в незаконни практики и плащане на незаконни комисионни към компанията на Жерар Пике, която бе посредник за договарянето Суперкупата на Испания да бъде изиграна в Саудитска Арабия. Бившият шеф на местния футбол подчерта, че плащанията към фирмата на бившия бранител на Барселона са били от арабската страна, което е било и причината да присъства в окончателния вариант на договора, тъй като не са нанесени никакви вреди на федерацията.

Луис Рубиалес е подчертал, че контактите с представителите на арабската фирма “Села” са били осъществени от “Космос” на Пике, като двете страни по между си са договорили комисионната на бившия футболист. “Не е имало тайно споразумение,” настоява Рубиалес, който припомни, че договорът е разгледан от комисията по етика и различни отдели на федерацията и държавата, които не са установили нарушения. Бившият шеф е допълнил, че контрактът е подписан по време на пандемията от Covid-19, а по негово време оборота на Испанската федерация е нараснал от 140 до 400 милиона евро, което е спомогнало за спечелване на домакинство на Световното първенство през 2030 година.

От прокуратурата са предложили на съдията, разследващ нередностите около договорите на Кралската футболна федерация, нейният бивш шеф на остане на свобода и да запази паспорта си. Единствените мерки, които са наложени, е, че той трябва да се явява на всеки две седмици пред съда, както и да информира за всяко свое пътуване. Съдията се е съгласил с тези искания, а самият Рубиалес е уверил, че не планира нови пътувания извън Мадрид за момента.

Последвайте каналите ни в: