Байер Леверкузен ще продължи договора на националния защитник на Германия Джонатан Та в близко бъдеще или ще го продаде, съобщава ДПА. 28-годишният футболист е обвързан с клуба до 2025 и новият германски шампион не иска да види как той ще напусне като свободен агент през следващото лято. "Искама да подновим договора му. Ние сме клуб, който не оставя играчите си да напускат свободно. Това означава, че ще подновим. В противен случай ще го продадем", каза изпълнителният директор на Байер Фернандо Каро пред Sky.

Рекордьорът по титли в Германия Байерн Мюнхен, който този сезон бе детрониран от Байер Леверкузен, има интерес към защитника, който под ръководството на Юлиан Нагелсман стана титуляр в националния тим и се очаква да бъде основен играч по време на Евро 2024.  На въпрос дали Байерн вече е осъществил контакт с Та, Каро отговори: "Не е осъществил с нас". "Говорихме с Джонатан, оценяваме го много високо. Той знае, че клубът и всички нас искаме да го запазим в Леверкузен. Той знае това. Но и уважаваме желанието му. Ще видим дами ще остане или ще отиде другаде", добави той.

Централният защитник може да вдигне и Купата на Германия на 25 май срещу втородивизионния Кайзерслаутерн, както и Лига Европа, като тимът преодолее Рома в полуфиналите, а след това спечели и финала. Леверкузен все още преследва безпрецедентен сезон без загуба, след като стигна отново до късно равенство срещу Щутгарт (2:2) в Бундеслигата в събота. Съперникът обвини нападателят Виктор Бонифейс, че е избутал Антони Руо и Пиеро Ханкапи и че е докоснал топката с ръка преди изравнителното попадение на Роберт Андрих. Но шефът на съдиите към Германската футболна федерация Луц Махаел Флорих заяви, че "всичо е било нормално" с гола. 

Последвайте каналите ни в: