Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази своята увереност преди първия сблъсък с Манчестър Сити от 1/4-финалите в Шампионската лига. Италианският наставник подчерта, че всеки един от двата тима има своите по-силни страни, а този, който надделее в цялостния сблъсък и продължи напред, ще се докаже като по-добър. Италианецът посочи и проблеми, които в “лос бланкос” са имали през миналата кампания срещу този съперник, когато отпаднаха на полуфиналите.

“Важно е да извлечем най-доброто от този мач. Психическият аспект е много важен в подобни сблъсъци и трябва да покажем смелост и индивидуалност. Миналата година тези неща ни липсваха в реванша. Очевидно беше, че не играхме добър футбол в определени ситуации и не се справихме по най-добрия начин. Много ни притискаха и нямахме алтернативни решения. Сега искаме да избегнем това. Подготвихме се добре, защото имахме време и съм уверен, че ще покажем най-доброто, с което разполагаме във всяко едно отношение - физически, психически, технически, защото разполагаме с достатъчно качество.

Това ще е един много атрактивен мач за целия свят. Тези два отбора разполагат с много качествени играчи и те ще покажат много високо техническо ниво. Ние ги превъзхождаме в определени отношения, те са по-добри в други. Гуардиола е страхотен треньор, няма никакво съмнение в това. Не ме интересува той какво мисли за мен. Единствено има значение какво мислят в моя клуб и моите играчи,” заяви Анчелоти.

Тези два съперника ще се изправят един срещу друг в елиминациите на Шампионската лига за трета поредна година.

Последвайте каналите ни в: